Deinze haalt het simpel van Anderlecht-jonkies, Lommel boekt belangrijke zege

2 maart - 22:00 Laatste update: 22:01

SK Deinze blijft maar overtuigen in de Challenger Pro League en haalde het ook simpel van RSCA Futures. De leider won overtuigend met 4-1, terwijl titelconcurrent Lommel zich in de tweede helft helemaal voorbij Club Luik wist te zetten en ook met 4-1 kon winnen.

Deinze - RSCA Futures (4-1)
De Tigers van Deinze ontploften met een krachtige start tegen RSCA Futures. Binnen de eerste vijf minuten knikte Schuermans al een kopbal voorbij Vanhoutte, waarmee ze direct de toon konden zetten. De Oost-Vlamingen waren vastberaden en nog voor het kwartier verstreek, bracht een perfecte voorzet vanaf de rechterflank de bal voor doel, waar Mertens de 2-0 in het net kopte.

De aanvallende acties via de flanken veroorzaakten een ware ravage in de defensie van de Paars-Witten. Voor de rust werd nogmaals vanaf links een voorzet geleverd, waarbij Mertens aan de tweede paal opnieuw trefzeker was: 3-0. Halverwege de wedstrijd was de uitkomst al duidelijk in het voordeel van Deinze beslist.

Met de overwinning al op zak, bleef Deinze na de rust vol gas geven. De snelle Anne voegde al vroeg in de tweede helft een vierde doelpunt toe, waarmee de voorsprong werd uitgebreid naar 4-0. Op het uur kregen de bezoekers nog een eretreffer cadeau van Schuermans, die de bal ongelukkig aan Goto gaf, waarna de Japanner simpel de 4-1 maakte.

Lommel - Club Luik (4-1)
In Limburg had Lommel het aanvankelijk wel een pak moeilijker met Club Luik. Vlak voor de rust bracht Vancsa de score op 1-0 na een enorme blunder van doelman Debaty. Halverwege de tweede helft leek Lalić de wedstrijd te beslissen met een tweede doelpunt voor Lommel, waardoor het 2-0 werd.

In de slotfase kon Atteri echter nog voor een sprankje hoop zorgen voor Club Luik met de aansluitingstreffer. Maar de Limburgers lieten zich niet van de wijs brengen en Vancsa maakte met zijn tweede doelpunt van de avond de voorsprong comfortabel: 3-1. In blessuretijd wist Vancsa zijn hattrick te vinden door vanuit een moeilijke hoek de 4-1 voorbij Debaty te schieten. Door deze overwinning stijgt Lommel voorlopig naar de derde plaats in de Challenger Pro League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.