Batshuayi moet Turkse beker vergeten, Union trekt zich op aan resultaat

Batshuayi moet Turkse beker vergeten, Union trekt zich op aan resultaat

28 februari - 10:32 Laatste update: 10:42
3

Vorig seizoen leidde Michy Batshuayi zijn club nog naar een bekerdelirium, zo ver zal het in 2024 niet komen. Fenerbahçe kan een achtste triomf vergeten na een ontnuchterende 3-0-nederlaag bij Ankaragücü. Union Saint-Gilloise ziet het graag gebeuren.

Fenerbahçe had tot dinsdagavond nog maar één keer verloren in eigen land, tegen Trabzonspor. Nu is dat aantal verliespartijen verdubbeld. Op bezoek bij Ankaragücü kregen enkele bepalende krachten wel rust, zoals Edin Dzeko. Batshuayi nam de voorhoede onder zijn vleugels. Dat lukte echter niet naar behoren: Fener kwam niet tot scoren, terwijl de thuisploeg er wél vlot doorheen sneed.

Dankzij doelpunten van Olimpiu Moruan, Anastasios Chatzigiovanis en Garry Rodrigues werd de Turkse grootmacht opgerold. De focus kan daardoor volledig op de titelstrijd met Galatasaray komen te liggen. Beide kemphanen laten in de Süper Lig nauwelijks punten liggen. Na een straffe inhaalrace staan Dries Mertens en co nu twee punten voor op de ploeg van Batshuayi.

Ook Europees komt Fenerbahçe nog in actie. In de achtste finales van de Conference League is Union de tegenstander. Het valt dan ook aan te raden voor de Belgische koploper om het wedstrijdplan van Ankaragücü eens door te nemen. In de groepsfase verloor Fenerbahçe overigens al twee keer, onder meer met zware 6-1-cijfers bij Nordsjaelland.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.