Basisklant Praet schakelt Bournemouth uit in vijfde ronde van FA Cup

Basisklant Praet schakelt Bournemouth uit in vijfde ronde van FA Cup

27 februari - 23:31

Ondanks haar degradatie kan Leicester City nog steeds wedijveren met ploegen van Premier-League-niveau. Dat heeft de landskampioen van 2015 bewezen in de vijfde ronde van de FA Cup. Bournemouth FC, het nummer veertien op het hoogste niveau, ging na verlengingen voor de bijl: 1-0.

Geen Wout Faes bij Leicester uit voorzorg, maar Dennis Praet mocht wel van bij de aftrap opdraven. Sinds zijn winterse flirt met Royal Antwerp FC gaat het de Leuvenaar weer voor de wind. In februari startte hij al meermaals en ook tegen Bournemouth kreeg hij dus het vertrouwen. Het zou meteen een lange werkdag worden, want aangezien er ook na 90 minuten nog een brilscore op het bord stond, moesten verlengingen de beslissing brengen.

Daarin viel het enige doelpunt in de 105e minuut, toevallig ook het moment waarop Praet naar de kant werd gehaald. Op aangeven van Kelechi Iheanacho kroonde Issahaku Fatawu zich tot de held van de avond. Bournemouth was nochtans gewaarschuwd: in de Championship gaat Leicester ruim aan kop, ook al verloor het haar laatste twee wedstrijden.