Vanzeir is er klaar voor: Hoe meer mensen ik tegen me heb, hoe beter ik presteer

Vanzeir is er klaar voor: "Hoe meer mensen ik tegen me heb, hoe beter ik presteer"

24 februari - 17:21 Laatste update: 17:22

Zondag trapt voormalig KRC Genk en Union Saint-Gilloise-spits Danté Vanzeir het nieuwe MLS seizoen af met de New York Red Bulls. Vanzeir kon vorig seizoen nog niet echt overtuigen, maar wil zich nu bewijzen.

Volgens velen kan Vanzeir de X-factor worden van de New York Red Bulls. "Ik kan ook artikels doorsturen waarin staat dat Vanzeir 'toch niet de spits is die de goals zal maken'. Typische quatsch vooraf", zegt de spits in Het Belang van Limburg.

Vanzeir weet dat de meningen over zijn kwaliteiten verdeeld zijn. "Ik weet dat veel mensen aan me twijfelen, maar hoe meer mensen ik tegen me heb hoe beter ik presteer", klinkt Vanzeir strijdvaardig. "Ik houd ervan om de mensen met de mond vol tanden te laten staan."

Wat zijn persoonlijke ambitie betreft dit seizoen, is Vanzeir duidelijk. "Ik mik op vijftien goals", aldus de spits. "Als ik mijn vorm kan vinden en de ploeg draait, kan ik er zelfs meer maken, maar laat ik dat nog maar stil houden. Ik wil niet nog meer voeding geven aan mensen om achteraf hun gelijk te halen", knipoogt Vanzeir.

De NY Red Bulls trappen het seizoen zondag af op bezoek bij Nashville SC.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.