Vormer toont zich als publieksmenner: “Ik deed dat bij Club Brugge ook hoor”

Vormer toont zich als publieksmenner: “Ik deed dat bij Club Brugge ook hoor”

22 februari - 17:10

Ruud Vormer (35), de voormalige middenvelder van Club Brugge is nu een ervaren kracht van SV Zulte Waregem en ziet dat Essevee het niet gemakkelijk heeft in de Challenger Pro League. Vooral thuis heeft Zulte Waregem moeite met winnen. Vormer was herstellende van een blessure en geeft aan dat Zulte Waregem meer gebruik moet maken van de twaalfde man.

Ook Vormer is verbaasd dat Zulte Waregem er moeite mee heeft om in eigen huis resultaten te behalen. “Gek, hé. Vaak heb je een tikkeltje geluk nodig, maar we gebruiken ook onvoldoende de vele duizenden fans die bij elke thuismatch aanwezig zijn”, citeert Het Belang van Limburg Vormer.

Toch is het Vormer die zich bij Zulte Waregem toont als publieksmenner. “Ik deed dat bij Club Brugge ook, hoor”, glimlacht de 35-jarige Nederlander. “Ik zei het vorige week nog tegen Ablo (Traoré, red): ‘Doe een leuke actie en draai je dan meteen om naar onze supporters’. Zo geschiedde, en bij zijn volgende actie scoorden we uit zijn voorzet”, sluit Vormer af.

Zulte Waregem staat op dit moment op de derde plaats in de Challenger Pro League. Na 22 gespeelde matchen heeft Zulte Waregem 39 punten behaald. Beerschot en Deinze gaan aan kop, beide ploegen hebben op dit moment 42 punten behaald in de Challenger Pro League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.