Feyenoord is gewaarschuwd: Svilar (ex-RSCA) van haast maken tot flink vertragen

Feyenoord is gewaarschuwd: "Svilar (ex-RSCA) van haast maken tot flink vertragen"

21 februari - 19:18
1

Feyenoord bereidt zich voor om het aankomende donderdag op te nemen tegen het AS Roma van Romelu Lukaku. De Rotterdammers kennen de Romeinen inmiddels door en door en het Stadio Olimpico is al helemaal bekende grond. Hoofdtrainer Arne Slot heeft vertrouwen in zijn spelers, maar hij komt wel met een waarschuwing voor de arbiter, vanwege de slimmigheidjes van de Italianen. Slot neemt Mile Svilar, die uitkwam voor de jeugd van RSC Anderlecht als voorbeeld. Svilar is de zoon van de voormalige FC Antwerp-doelman Ratko Svilar. 

"Toen ik de wedstrijd terugkeek zag ik ontzettend veel individuele kwaliteiten en een ongelooflijk volwassen ploeg bij Roma. Ik heb na de wedstrijd gezegd dat de 1-1 een heel moeilijke uitgangspositie is en dat vind ik nog steeds", zegt Arne Slot op zijn laatste persconferentie over het heenduel met de Romeinen. "In de Kuip zag ik keeper Mile Svilar haast maken toen wij de zaakjes in de openingsfase nog niet op orde hadden, maar meteen flink vertragen toen we de overhand kregen. Verdediger Gianluca Mancini besloot alle tijd te nemen om zijn veters te strikken na een kans van ons. Gewoon om even de Kuip rustig te krijgen. Zo volwassen, zo slim in kleine dingen. Daar kunnen wij echt heel veel van leren", gaat de coach verder.

Over de sfeer in het Romeinse stadion is de oefenmeester ook duidelijk. "Wij weten exact hoe het in Rome tekeer kan gaan. Ik heb ervaren dat mijn spelers daar niet van onder de indruk zijn, maar dat andere mensen die ook binnen de lijnen staan daar wel van onder de indruk zijn", doelt Slot op de scheidsrechters. Jesús Gil Manzano zal de wedstrijd donderdag gaan leiden. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt.