Mata (ex-Genk en Club Brugge): Ik ging normaal gezien in de bouw werken

Mata (ex-Genk en Club Brugge): "Ik ging normaal gezien in de bouw werken"

18 februari - 13:55 Laatste update: 13:52

Vrijdag won Olympique Lyon met 1-0 van Nice, dankzij een doelpunt van Rode Duivel Orel Mangala. Voormalig KRC Genk en Club Brugge-verdediger mocht ook opnieuw starten bij Lyon. Hij maakte afgelopen zomer een transfer naar de Ligue 1 en speelt er nagenoeg elke wedstrijd. Mata reageert op zijn prestaties en blikt terug op zijn carrière tot nu toe. 

Ondanks zijn kwaliteiten had Mata naar eigen zeggen niet verwacht wat hij allemaal zou bereiken in zijn carrière. "Veel jongens droomden ervan om prof te worden, maar dat was bij mij niet het geval", zegt Mata bij het Afrikaanse Sports News. "Het was zelfs geen droom. Ik zou ging normaal gezien gewoon in de bouw werken."

Desondanks heeft de 31-jarige Mata al een rijkgevulde carrière achter de rug én trouwens nog enkele mooie jaren te gaan. "Niemand had dat verwacht. Ik heb iedereen verrast", aldus de rechtsachter. "Ik speelde voor kleine clubs in de jeugd en zag mijn ploegmakkers naar grotere ploegen vertrekken. Ik wil een voorbeeld zijn voor andere jongens. Je moet gewoon nooit opgeven!", besluit Mata.

Mata kwam dit seizoen tot dusver 18 keer in actie voor Olympique Lyon. Daarnaast heeft hij 2 bekerwedstrijden gespeeld. Lyon staat momenteel elfde in de Ligue 1, met 25 punten na 22 speeldagen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.