Strachan: Clement heeft een bepaald aura, net als Postecoglou en Klopp

Strachan: "Clement heeft een bepaald aura, net als Postecoglou en Klopp"

16 februari - 20:25 Laatste update: 20:31
4

Philippe Clement doet het lang niet slecht bij het Schotse Rangers FC, dat gedeeld leider is met Celtic. Dat is ook voormalig Celtic-manager Gordon Strachan niet ontgaan, die trouwens nog trainer was van Clement bij Coventry City. De Schot steekt zijn bewondering voor Clement niet onder stoelen of banken en vergelijkt hem zelfs met Jurgen Klopp en Ange Postecoglou.

Rangers heeft sinds de komst van Clement een fraaie inhaalrace op concurrent Celtic achter de rug, waarvoor hij veel erkenning krijgt in Schotland. "Hij is een indrukwekkende manager gebleken", klinkt Strachan bij The Daily Record. "Mensen hebben een bepaalde aantrekking naar Clement toe, vergelijkbaar zoals men die heeft naar Klopp en Postecoglou. Hij heeft presence en dat helpt om spelers achter je te krijgen."

Strachan is daarnaast onder de indruk van zijn ex-speler tijdens de interviews die hij geeft. "Hij laat zich niet doen en komt op voor zichzelf", zegt de Schot. "Dat heeft een goede invloed op spelers. Hij zegt hoe zijn team gespeeld heeft, dat moet de interviewer hem niet proberen vertellen."

Strachan heeft naar eigen zeggen al een tijdje geen contact meer gehad met Clement, die hij bij Coventry City onder zijn hoede had. "We waren hecht toen hij bij Coventry speelde. Ik ben zelfs eens babysit geweest voor zijn kinderen. Misschien zie ik hem binnenkort wel eens en zeg ik 'Goed om je te zien Philippe. Maar we hebben wel een probleem gezien mijn geschiedenis bij Celtic, en mijn zoon op dit moment in de coachingstaff daar zit' ", besluit Strachan.

Rangers en Celtic staan op dit moment aan de leiding met allebei 61 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.