Suarez (37) kondigt voetbalpensioen alvast aan: 'Dit is de laatste stap'

Suarez (37) kondigt voetbalpensioen alvast aan: 'Dit is de laatste stap'

16 februari - 12:12

Luis Suarez gaat zijn carrière afsluiten bij Inter Miami CF. De spits (37) stapte deze winter over van Grêmio naar de club uit de MLS, waar ook Lionel Messi, Jordi Alba en Sergio Busquets onder contract staan, en zal in Amerika zijn laatste goals maken.

"Inter Miami wordt mijn laatste club, mijn familie weet dat", vertelt Suarez op het Uruguayaanse radiostation DelSol. Zijn contract loopt tot het einde van 2024, maar wordt mogelijk nog verlengd. Suarez gaat echter niet meer op zoek naar een nieuwe club. "Ik heb nog geen datum in gedachten, maar dit is de laatste stap in mijn carrière."

Suarez voelt zich klaar voor de uitdaging in de Major League Soccer, maar de oud-speler van Ajax, Liverpool en Barcelona weet dat hij niet meer lang heeft om op hoog niveau te voetballen. "Voetballen wordt steeds zwaarder. Ik wil straks ook nog kwaliteit van leven hebben", aldus de Uruguayaan, die kampt met chronische knieklachten. Voor Inter Miami begint volgende week het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Real Salt Lake.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.