'KBVB op zoek naar 1.500 fans die in koor en met Rode Duivels willen zingen'

'KBVB op zoek naar 1.500 fans die in koor en met Rode Duivels willen zingen'

15 februari - 08:35 Laatste update: 08:43

Het EK laat nog een paar maanden op zich wachten, maar het komt steeds dichterbij. Om de stemming te verhogen, is de KBVB op zoek naar 1.500 fans om in koor en samen met de Rode Duivels te zingen. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Geen grote naam
Dit keer gaat het dus niet om een grote naam, maar om een grote groep. Het officiële EK-lied van de Rode Duivels, 'Wunderbar', zou de supporters centraal moeten stellen.

EK-lied als kers op de taart
''Zo was er de tifo met 25.000 handtekeningen tegen Zweden, kleurde het Koning Boudewijnstadion helemaal rood bij het afscheid van Eden Hazard, en stuurden kinderen tekeningen in voor de match tegen Azerbeidzjan. Het EK-lied, van en voor de supporters, moet de kers op de taart worden'', vertelde Manu Leroy, directeur marketing en communicatie bij de KBVB.

Auditie
Op 15 april vindt de auditie plaats. Zangers, gitaristen en andere muzikanten zijn allemaal welkom om zich aan te melden via Wunderbar Band.

Vertonghen kiest
Jan Vertonghen zal uiteindelijk bepalen hoe de band eruit zal zien. Samen met een jury bekijkt de Anderlecht-verdediger de kandidaten. Daaruit maakt Vertonghen een selectie van fans die samen met Amadou Onana en Yannick Carrasco gaan optreden.

Kippenvelmoment
Vertonghen hoopt op een groot succes. ''Ik hoop dat veel fans een auditie insturen, zodat ik samen met de andere juryleden een fantastische band kan samenstellen. Onze fans en hun supportersliederen stuwen ons echt vooruit. Als 1.500 supporters onze EK-song inzingen, belooft dat een kippenvelmoment te worden'', aldus Vertonghen.

Komende match
De Rode Duivels spelen hun eerstvolgende wedstrijd tegen Ierland op 23 maart. Dat is echter wel een vriendschappelijke wedstrijd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.