'Man Utd luistert naar clubicoon en gaat voor gevoelige deal met Newcastle'

'Man Utd luistert naar clubicoon en gaat voor gevoelige deal met Newcastle'

14 februari - 09:11
2

Als het aan Manchester United ligt, gaat het binnenkort in zee met Dan Ashworth. Laatstgenoemde is de belangrijkste kandidaat om de nieuwe sportief directeur van The Red Devils te worden.

Na de INEOS-overname is Man United op zoek naar een nieuwe sportief directeur. Sir Jim Ratcliffe wil de club namelijk weer terugbrengen naar de top. Nu meldt onder meer The Athletic dat Ashworth in beeld is op Old Trafford. De 52-jarige Engelsman staat te boek als een talentenspotter en moet United gaan helpen met het aankoopbeleid.

Op dit moment is Ashworth werkzaam bij Newcastle United als sportief directeur. Desondanks zou het snel kunnen gaan, voorspelt The Athletic: Ashworth staat zelf namelijk open voor een move naar Manchester. Toch zal United wel nog tot een akkoord moeten zien te komen met Newcastle, dat vermoedelijk niet warm wordt van een deal met de huidige nummer zes van de Premier League. The Magpies waren in de afgelopen twee seizoenen namelijk een directe concurrent van United. Eerder dit seizoen tipte clubicoon Gary Neville Ashworth overigens al als 'sterke sportieve leider' op Old Trafford.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.