Kompany krijgt derde gele kaart en moet match missen: “Wat Klopp allemaal deed”

Kompany krijgt derde gele kaart en moet match missen: “Wat Klopp allemaal deed”

11 februari - 12:32
1

Burnley en Vincent Kompany namen het zaterdag op tegen Liverpool. De ploeg van de voormalige RSC Anderlecht-man ging met 3-1 onderuit in Anfield. Kompany kreeg een gele kaart en aangezien het zijn derde is, zal hij de volgende wedstrijd niet op de bank zitten. 

Kompany is van mening dat Jurgen Klopp's gele kaart tijdens de 3-1 overwinning van Liverpool op Burnley ertoe heeft geleid dat hij ook een karton kreeg. Klopp werd op het matje geroepen door scheidsrechter Tim Robinson op Anfield voor zijn protesten nadat de Reds geen penalty kregen voor een overtreding op Diogo Jota

Na de 17e Premier League-nederlaag van het seizoen liet Kompany doorschemeren dat de kaart van Klopp invloed had op Robinson om hem ook te bestraffen, mogelijk om "de balans in evenwicht te houden".

“Het had nauwelijks iets met de wedstrijd te maken,” klonk het bij Kompany, geciteerd door Het Belang van Limburg. “Ik denk dat ik de kaart kreeg omdat ik beter had moeten opletten op wat Jurgen Klopp allemaal deed. Na zijn gele kaart ging de scheidsrechter volgens mij alleen maar op zoek naar mij. Ik spreidde gewoon mijn armen, wat ik al in veel wedstrijden heb gedaan.”

Klopp begreep de beslissingen van de scheidsrechter ook niet altijd. "Ik had geen idee waarom Kompany die kreeg. Ik verloor het in die situatie dus prima, geef me maar een gele kaart."