Wellenreuther (ex-Anderlecht) over rol bij Feyenoord: 'Het was moeilijk voor mij'

Wellenreuther (ex-Anderlecht) over rol bij Feyenoord: 'Het was moeilijk voor mij'

7 februari - 07:59

Timon Wellenreuther, de voormalgige doelman van RSC Anderlecht, baalt van de blessure van teamgenoot Justin Bijlow, maar is blij dat hij zelf weer minuten kan maken in Feyenoord 1. De Duitser geeft aan dat het moeilijk voor hem was om na een sterke periode weer op de reservebank plaats te moeten nemen. 

"Het heeft lang genoeg geduurd", steekt Wellenreuther van wal in gesprek met De Telegraaf. De 28-jarige doelman 'kent zijn situatie' en 'moet dat accepteren', al geeft hij aan hard te werken, ritme te houden en gefocust te blijven. "Op die manier dwing je het vanzelf af om weer te mogen spelen."

Woensdagavond staat hij weer eens onder de lat als eerste keeper vanwege de blessure van Bijlow, die naar verwachting zo'n acht weken aan de kant staat. In het duel met het AZ van interim-trainer Maarten Martens, rekent hij op de steun van Het Legioen. "Ze zingen altijd voor de wedstrijd voor mij, maar tijdens de wedstrijd voelt het natuurlijk nog veel beter."

Wellenreuther is sowieso trots op de supporters van Feyenoord. "In uitwedstrijden is het nooit stil in het uitvak, ze laten zich altijd horen voor de ploeg. Maar thuis, zoals nu weer tegen AZ, is het helemaal geweldig om voor hen te spelen. Dat geeft ons echt meer kans."