Lierse-coach Emmerechts na onterechte strafschop voor KVO: Niet op terugkomen

Lierse-coach Emmerechts na onterechte strafschop voor KVO: "Niet op terugkomen"

4 februari - 12:50

Lierse ging zaterdagavond met 1-2 onderuit tegen degradatieconcurrent KV Oostende. De 0-1 achterstand kwam er na een onterecht toegekende strafschop voor KVO. Scheidsrechter Quinten Pirard ging in de fout, maar Lierse-coach Geert Emmerechts wil zich niet achter die fase verstoppen.

Na 27 minuten werd er een duidelijke overtreding begaan buiten de zestien. Scheidsrechter Quinten Pirard maakte echter een inschattingsfout die de 0-1 zou veroorzaken. "We moeten niet terugkomen op die strafschopfase", aldus Emmerechts bij HLN. "De scheidsrechters hebben het al moeilijk genoeg", is de Lierse-coach begripvol.

Emmerechts wil de hand in eigen boezem steken. "We begonnen slap en waren niet bij de les in het eerste kwartier. Daar is het verschil gemaakt. De laatste 60 minuten kan ik mijn spelers niets verwijten qua intensiteit en drive. Dan hoop je dat die bal eens goed valt, maar dat gebeurde niet", aldus de coach.

Lierse kon al sinds 3 december niet meer winnen in de Challenger Pro League. Na twintig speeldagen heeft Geel-Zwart negentien punten, goed voor de dertiende plek in het klassement. Oostende staat veertiende met zestien punten, maar heeft nog een wedstrijd tegoed.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.