Kompany na Burnley – Fulham: “Waar voetbal voor is gemaakt, passie en vechtlust”

Kompany na Burnley – Fulham: “Waar voetbal voor is gemaakt, passie en vechtlust”

3 februari - 21:17
2

Vincent Kompany, de hoofdtrainer van FC Burnley, is zeer te spreken over het 2-2 gelijkspel tegen het Fulham van Rode Duivel Timothy Castagne. Burnley wist in de blessuretijd de gelijkmaker te scoren.

Kompany zag dat Burnley karakter, passie en vechtlust toonde tegen Fulham. Kompany vertelt over de match tegen Fulham. “Dat is waar voetbal voor is gemaakt. In de eerste helft startten we niet slecht, maar uit het niets kwamen we 0-2 achter. We hadden simpelweg niet het momentum”, deelt Burnley via de officiële kanalen.

Kompany uit zich vervolgens kritisch over de doelpunten die Burnley te verwerken kreeg. “De twee doelpunten mochten niet gebeuren, maar ik heb het spel lang genoeg meegemaakt, wanneer je thuis twee doelpunten tegen krijgt, mag je geen medelijden met jezelf hebben”, vertelt Kompany.

Kompany zag dat Burnley het moeilijk had in de eerste helft, maar dat The Clarets niet opgaven. “We kwamen in de eerste helft niet op gang. Ik zag een team met karakter, passie en vechtlust. De spelers uitten zich kritisch op elkaar, om vervolgens de neuzen dezelfde kant op te krijgen”, meent Kompany.

Kompany vindt dat het duidelijk zichtbaar was dat Burnley zich ging herstellen tegen Fulham. “Je kon het zien en voelen. Ze renden zich rot en zijn daar ook voor beloond. Het is niet makkelijk om direct met een oplossing te komen. Volgens mij hadden we ook nog wat last van de match tegen Manchester City”, aldus Kompany.

Kompany sluit af door zijn ploeg complimenten te geven voor hun veerbaarheid. “De grootste boodschap was dat we niets konden laten liggen, om vervolgens geen spijt te krijgen. Mijn spelers hebben weinig aanmoediging van mij nodig gehad, ze hebben zelf de match teruggepakt”, besluit Kompany.