'Lyon woest op West Ham: transfer gaat niet door vanwege laksheid Engelse club'

'Lyon woest op West Ham: transfer gaat niet door vanwege laksheid Engelse club'

2 februari - 08:28 Laatste update: 07:35
1

De transfer van Saïd Benrahma van West Ham United naar Olympique Lyon is niet op tijd rond gekomen. Volgens L’Équipe komt dit doordat de Engelse club het papierwerk te laat heeft ingeleverd. Lyon is nu woest, eist uitleg en dreigt naar de FIFA te stappen.

Benrahma was al langere tijd in principe akkoord met een transfer naar Lyon. De Algerijn was al in Frankrijk en werd zelfs al gefotografeerd in een trainingspak van zijn potentiële nieuwe club. Benrahma en Lyon hadden alle documenten op tijd in orde, maar West Ham United kreeg dit niet voor elkaar. De transfer is daardoor geklapt en de Fransen zijn nu woest. 

Lyon dreigt naar de FIFA te stappen en vraagt West Ham om uitleg waarom het sturen van de documenten zo lang heeft geduurd. Veel kenners en fans denken bij deze situatie direct aan die van Hakim Ziyech vorig jaar winter. De Marokkaanse aanvaller zou naar Paris Saint-Germain vertrekken, maar die huurtransfer ging toen ook niet door omdat Chelsea het papierwerk niet op orde had.

De Franse club zou Benrahma voor een half seizoen huren van West Ham United. Lyon zou vijf miljoen euro betalen voor de komende maanden, en vervolgens komende zomer twaalf miljoen euro op tafel leggen om hem definitief in te lijven. Die deal gaat nu dus niet door, maar Lyon laat het er niet bij zitten en wil naar de FIFA stappen. Via de bond hopen de Fransen alsnog de deal rond te krijgen.

Lyon haalde deze wintertransferperiode met Malick Fofana en Gift Orban twee spelers van KAA Gent binnen. Ook Rode Duivel Orel Mangala kwam de gelederen op de slotdag van de transfermarkt versterken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.