Anderlecht mikt op Pellegrino: Argentijnse ex-tennisser op rand van Albiceleste

Anderlecht mikt op Pellegrino: Argentijnse ex-tennisser op rand van Albiceleste

27 januari - 11:30
1

RSC Anderlecht is in haar zoektocht naar verdedigende versterking op een uiterst interessant profiel gebotst. Jesper Fredberg hoopt in Milaan de 21-jarige Marco Pellegrino los te weken, die in zijn thuisland Argentinië een grote toekomst voorspeld wordt. VoetbalPrimeur.be licht het transferdoelwit van paars-wit uit.

Geboren in Buenos Aires, momenteel aan de slag bij AC Milan. Toeval kan je dat niet bepaald noemen, aangezien er in zijn familie zowel Argentijns als Italiaans DNA zit. Ergens was het dus voorbestemd dat Pellegrino op een dag voet aan grond zou zetten in de laars. In de eerste plaats hadden zijn ouders misschien wel gedacht dat dat zou gebeuren in de gedaante van ... een toptennisser! In zijn jeugd sloeg Pellegrino immers aardig precies tegen het gele balletje. Toen de tienerjaren waren aangebroken, ruilde hij het gravel toch nog in voor de geur van vers gemaaid voetbalgras.

Die keuze zal de Argentijn zich intussen niet beklaagd hebben, al is zijn loopbaan eigenlijk pas minder dan een jaar geleden in een stroomversnelling geraakt. Bij Club Atlético Platense, een historisch gewortelde lokale club uit Buenos Aires, klopte Pellegrino begin vorig jaar hard aan de deur. Eigenlijk begon dat al in 2022, toen de centrale verdediger zestien keer op de bank mocht zitten, zonder evenwel één keer te mogen invallen. Op 14 maart 2023 was het grote moment dan toch aangebroken.

Trainer Martin Palermo (een erg geliefde veteraan in Argentinië) geraakte meteen overtuigd. Na zijn geslaagde debuut schopte Pellegrino het prompt tot vaste waarde in de achterhoede van Platense. Zoals wel vaker ging dat in Europa niet onopgemerkt voorbij. Uiteindelijk toonde AC Milan de felste daadkracht: in augustus weekte het Pellegrino los bij Los Calamaros. Zo vloog de jongeling zijn eigen familiewortels tegemoet.

Pech op het verkeerde moment
Vanzelfsprekend moest Pellegrino enige aanpassingstijd incalculeren na zijn overstap naar Europa. Zeker in de Serie A, waar ervaring nog vaak de voorkeur geniet op jong geweld. Vraag dat maar aan Charles De Ketelaere, bijvoorbeeld. Ook Pellegrino had het lastig om zich door te zetten bij Milan. Wat daar niet bij helpt, is het wisselvallige seizoen dat de Rossoneri doormaken. Pas sinds de kerstperiode gaat het in de modestad weer in stijgende lijn.

De bijdrage van Pellegrino in dat verhaal is erg beperkt. De zomeraanwinst moet zich voornamelijk tevreden stellen met een plek op de bank of twee optredens bij de Milanese U19. Slechts één keer mocht hij opdraven in de Serie A. In de topper bij Napoli SC gooide Stefano Poli hem al na een kleine twintig minuten (noodgedwongen) in de strijd, omdat Pierre Kalulu zich geblesseerd had. Het werd een debuut met gemengde gevoelens: Milan klom op een 0-2-voorsprong, maar in de tweede helft lieten Pellegrino en co zich toch nog twee keer ringeloren.

Maar goed, het zaadje leek geplant om ook in november en december nog te mogen rekenen op speelkansen. Helaas sloeg net dan het noodlot toe. Vanwege een enkelblessure zag Pellegrino het einde van 2023 in rook opgaan. Mede daarom heeft Milan besloten dat een uitleenbeurt geen kwaad kan. Zijn profiel moet veel kandidaten kunnen overtuigen: talentvolle verdediger, toch al enige ervaring en linksvoetig. Bovendien werd Pellegrino in de herfst al opgeroepen voor La Albiceleste, al kreeg hij geen minuten van bondscoach Lionel Scaloni. Als Anderlecht het voorbeeld van Nicolas Pareja aanhaalt, zou een uitleenbeurt in Brussel net dat beslissende duwtje kunnen geven.