Arteaga terug naar Mexico: ''Ik ga de wafels missen, maar ook het weer''

Arteaga terug naar Mexico: ''Ik ga de wafels missen, maar ook het weer''

26 januari - 08:35
4

Gerardo Arteaga gaat KRC Genk voorgoed verlaten. De Mexicaan verhuist naar zijn thuisland en gaat spelen voor CF Monterrey. Arteaga besloot nog een paar laatste woorden te zeggen als afscheid van het Belgische voetbal.

Arteaga kijkt met trots terug op zijn periode bij Genk. ''Ik ben hier een veel completere voetballer geworden, heb op technisch, tactisch en fysiek vlak stappen gezet. Ik ben ook trots op de beker, die we in 2021 gepakt hebben'', vertelde de Mexicaanse linkervleugelverdediger aan Het Belang van Limburg.

Opmerkelijk genoeg gaat Arteaga vooral het weer missen. ''De chocolade en wafels, maar ook het weer. Echt waar, ik ben helemaal geen zonneklopper. Ik vind het niet erg als het wat kouder is'', aldus Arteaga die zich comfortabel voelt bij het Belgische klimaat.

Arteaga speelde in totaal 131 officiële wedstrijden voor KRC Genk. Daarin wist de Mexicaan 5 maal te scoren en 11 assists te geven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.