Ueda gidst Japan naar volgende ronde, drie JPL-spelers krijgen minuten

24 januari - 17:17 Laatste update: 17:35
1

Ayase Ueda heeft andermaal zijn waarde bewezen voor het nationale van Japan. De ex-speler van Cercle Brugge was woensdag tweemaal trefzeker in de 3-1 overwinning tegen Indonesië, waardoor Japan zich heeft geplaatst voor de volgende ronde van de Azië Cup.

Vroeg in de wedstrijd kreeg Japan, met basispionnen Zion Suzuki (STVV) en Koki Machida (Union) een strafschop toebedeeld, die door Ueda werd verdiend. De spits ging zelf achter de bal staan en schoot de bal koeltjes binnen. Vlak na rust was het wederom raak voor de spits, toen hij het eindstation was van een langlopende aanval. Met de doelpunten zet Ueda zijn totaal in deze editie van de Azië Cup op drie.

In de tweede speelronde verloor Japan van Irak, waardoor er druk stond op het treffen met Indonesië. In de slotfase leek Ueda een hattrick te voltooien, maar zijn schot verdween via Justin Hubner in de goal, waardoor de goal niet op naam van de ex-Bruggeling kwam. KAA Gent-sterkhouder Watanabe kreeg tien minuten voor tij ook nog de kans om zich even te tonen en viel in.

Door de plaatsing van de volgende ronde moeten onder meer STVV, KAA Gent en Union enkele belangrijke pionnen toch nog langer missen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.