Udinese grijpt in na racisme tegen Maignan, een levenslang stadionverbod

Udinese grijpt in na racisme tegen Maignan, een levenslang stadionverbod

22 januari - 22:12
1

Udinese heeft maandag de eerste sanctie uitgedeeld nadat fans van de club AC Milan-doelman Mike Maignan zaterdag racisitisch bejegenden. Een eerste verdachte is inmiddels opgespoord. De persoon in kwestie heeft met onmiddelijke ingang een levenslang stadionverbod gekregen. 

De man werd geïdentificeerd aan de hand van camerabeelden. Volgens persbureau ANSA wordt hij als hoofdverantwoordelijke gezien voor de racistische spreekkoren van afgelopen zaterdag. Mogelijk worden er meerdere mensen gestraft. Er lopen meerdere onderzoeken naar andere fans die ook deel hebben genomen aan de spreekkoren. 

De Franse international Maignan besloot zaterdag om tijdens het duel met Udinese na een half uur van het veld te stappen. Zijn ploeggenoten volgden zijn voorbeeld. Na een korte onderbreking werd de wedstrijd hervat. 

FIFA-voorzitter Gianni Infantino opperde kort na het betreurenswaardige moment voor het invoeren van een automatische nederlaag voor het team waarvan fans zich racistisch uiten tijdens een wedstrijd. Ook moeten er mondiale stadionverboden en strafrechtelijke vervolgingen komen.