OFFICIEEL: Vines verlaat Royal Antwerp FC en keert terug naar de Verenigde Staten.

OFFICIEEL: Vines verlaat Royal Antwerp FC en keert terug naar de Verenigde Staten.

22 januari - 19:07 Laatste update: 19:16
2

Sam Vines heeft officieel afscheid genomen van Royal Antwerp FC. De 24-jarige linkervleugelverdediger is definitief teruggekeerd naar Colorado Rapids. De club waar Antwerp Vines in 2021 van overnam. Op deze manier verlaat Vines de Jupiler Pro League en gaat de Amerikaan opnieuw aan de slag in de Major League Soccer. 

Vines raakte in het afgelopen half jaar op plan B bij het Antwerp van hoofdtrainer Mark van Bommel. Vines speelde speelde in totaal slechts acht matchen. Deze wedstrijden werden verdeeld over de Jupiler Pro League, de Champions League kwalificatie en de Belgische Supercup. Vines kwam dit seizoen niet in actie in de Champions League omdat Antwerp vergeten was om de Amerikaan in te schrijven.

Vines was in het vorige seizoen zeer succesvol met Antwerp. De verdediger wist zowel de landstitel als de beker te winnen en kwam meer in de plannen voor van van Bommel. In totaal speelde Vines 58 wedstrijden voor Antwerp, hierin wist de verdediger twee doelpunten te maken en twee assists af te leveren.

Antwerp deelde de volgende boodschap over Vines. ‘Sam Vines (24) verlaat RAFC en gaat opnieuw in zijn vaderland aan de slag, bij Colorado Rapids. Het was bij díe club dat RAFC hem in de zomer van 2021 was gaan halen. Vines trok 58 keer de Rood-Witte uitrusting aan. Thank you, Sam, and good luck in the States!