'Maignan wil zware straffen na apengeluiden en krijgt steun van landgenoot Mbappé'

'Maignan wil zware straffen na apengeluiden en krijgt steun van landgenoot Mbappé'

21 januari - 13:20
5

AC Milan-keeper Mike Maignan vindt dat er zware straffen nodig zijn om racisme uit voetbalstadions te bannen. De Fransman was zaterdag tegen Udinese zelf slachtoffer, en stapte vervolgens van het veld. 

Na afloop laat Maignan voor de camera van Sky Italia weten al vanaf zijn eerste doeltrap apengeluiden te hebben gehoord. "Bij de tweede doeltrap hoorde ik het opnieuw en ik heb het de vierde official en onze bank verteld. Ik wilde niet meer verder spelen, waar we zijn één familie en ik kon mijn ploeggenoten niet in de steek laten."

De 28-jarige Maignan heeft geen behoefte om met de racistische Udinese-fans te praten. "Er moeten zware straffen volgen, want praten heeft niks opgelost", vervolgt hij. "We moeten ze duidelijk maken dat het verkeerd is wat ze doen. Het is ook lang niet iedereen die zich misdraagt. De meeste fans moedigen hun club aan en joelen de tegenstander uit. Dat is normaal, maar dit niet."

Ondertussen heeft FIFA-voorzitter Gianni Infantino zich uitgesproken over het racisme-incident. Ook hij is van mening dat soortgelijke incidenten zwaarder bestraft moeten worden, en pleit nu voor een automatische forfaitnederlaag voor de ploeg waarvan de supportersaanhang zich racitisch uit.

De AC Milan-doelman heeft al meerdere steunbetuigingen ontvangen, zo ook van landgenoot Kylian Mbappé. 'Je bent verre van alleen, Mike Maignan. We zijn allemaal met jou. Nog steeds dezelfde problmen en nog steeds geen oplosing. Genoeg is genoeg!', luidt het bericht van de Franse superspits op X.