FIFA-voorzitter Infantino wil racisme strenger bestraffen: Automatische forfait

FIFA-voorzitter Infantino wil racisme strenger bestraffen: "Automatische forfait"

21 januari - 12:41 Laatste update: 13:18
12

Het racisme-incident van zaterdagavond gericht aan AC Milan doelman Mike Maignan vormt de druppel voor Gianni Infantino. De FIFA-voorzitter wil dat ploegen in de toekomt strenger gestraft worden bij soortgelijke situaties en vindt een forfaitnederlaag een gepaste straf.

Een deel van de Udinese-aanhang schreeuwde zaterdagavond apengeluiden richting AC Milan-doelman Maignan. Infantino noemt het gedrag "weerzinwekkend" op X. "De gebeurtenissen die plaatsvonden in Udine en Sheffield op zaterdag zijn compleet onacceptabel", aldus Infantino.

Daarnaast roept de FIFA-voorzitter op tot actie. "Te beginnen met het onderwijs, zodat de toekomstige generaties begrijpen dat dit geen deel uitmaakt van het voetbal of de samenleving", voegt Infantino toe.

Ook in de voetbalregelgeving wil Infantino drastische verandering zien. "Er moet een automatische forfaitnederlaag komen voor ploegen waarvan de fans racisme hebben begaan en ervoor zorgden dat de wedstrijd gestaakt werd. Daarnaast moeten de “supporters” een wereldwijd stadionverbod krijgen en strafrechtelijk vervolgd worden", besluit Infantino.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.