'Leipzig kan via speciale constructie langer beschikken over ploegmaat van Openda'

'Leipzig kan via speciale constructie langer beschikken over ploegmaat van Openda'

20 januari - 18:57

Nieuws uit Duitsland: het is niet uitgesloten dat Xavi Simons ook volgend seizoen bij het RB Leipzig van Rode Duivel Loïs Openda. De twintigjarige spelmaker, die op huurbasis voor Die Roten Bullen speelt, keert in principe na dit seizoen terug bij Paris Saint-Germain.

Leipzig heeft geen optie tot koop bedongen in de deal, toch bestaat de kans dat Simons blijft, meldt de Duitse tak van Sky Sports. Naar verluidt heeft de Oranje-international zelf inspraak in zijn toekomst. Simons en PSG zouden een afspraak hebben gemaakt die de speler langer in Duitsland kan houden.

Als Simons de clubleiding van PSG laat weten dat hij graag nog een jaar voor Leipzig wil spelen, zal er tussen beide clubs gesproken worden over een nieuwe huurperiode, klinkt het. Leipzig doet er op dit moment alles aan om Simons tot de zomer van 2025 te houden. Een absolute vereiste van PSG is wel dat Leipzig volgend seizoen actief is in de Champions League. Zo niet, dan keert Simons sowieso terug naar Parijs.

Simons beleeft een sterk seizoen bij Leipzig. In zeventien Bundesliga-optredens tot dusver was hij viermaal trefzeker en zeven keer aangever. In de Champions League gaf hij met twee goals en twee assists ook zijn visitekaartje af.