Bondscoach Tanzania na controversiële Marokko-teksten ontslagen tijdens Afrika Cup

Bondscoach Tanzania na controversiële Marokko-teksten ontslagen tijdens Afrika Cup

19 januari - 20:41
2

De voetbalbond van Tanzania heeft bondscoach Adel Amrouche twee dagen na de eerste groepswedstrijd op de Afrika Cup ontslagen. De 55-jarige Algerijn was al geschorst en beboet na zijn controversiële uitspraken over tegenstander Marokko, dat met 3-0 te sterk was. 

Marokko en Tanzania speelden afgelopen woensdag tegen elkaar. In aanloop naar die wedstrijd zinspeelde Amrouche op mogelijke corruptie en matchfixing rondom het nationale elftal van Marokko. 

"De bond van Marokko is het grootste gezag in het Afrikaanse voetbal. Tijdens onze laatste wedstrijd tegen Marokko wilden we in de namiddag spelen, maar de Marokkaanse bond dwong ons om in de avond te spelen. Op dit moment bepaalt Marokko het Afrikaanse voetbal. Ze kiezen ook hun scheidsrechters uit en wij zijn slechts toeschouwers", zei Amrouche, opgetekend door diverse media. 

De voetbalbond van Tanzania nam direct afstand van zijn uitspraken. Wel zat hij woensdag nog op de bank tegen Marokko, maar enkele dagen nadat de Atlas Leeuwen een officiële klacht indienden, die Amrouche moest bekopen met een boete van om en nabij de tienduizend euro én een schorsing van acht duels, is hij alsnog ontslagen. En dat tijdens de Afrika Cup. 

Komende maandag speelt Tanzania tegen Zambia, alvorens het DR Congo treft in de laatste groepswedstrijd. Voorlopig zal assistent-coach Hemed Suleiman de honneurs waarnemen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.