Vanhaezebrouck (KAA Gent) over transfer Orban: Dit is een ideale situatie

Vanhaezebrouck (KAA Gent) over transfer Orban: "Dit is een ideale situatie"

18 januari - 16:50 Laatste update: 16:53
16

KAA Gent ziet na Malick Fofana nu hoogstwaarschijnlijk ook Gift Orban naar Olympique Lyon vertrekken. Financieel doen de Buffalo’s een geweldig goede zaak, maar Gent-coach Hein Vanhaezebrouck heeft zo wel weer even minder opties op het veld. Hij reageert op het transferbeleid van zijn club.

Ook volgens Vanhaezebrouck is Orban zo goed als zeker op weg naar de Ligue 1. "Ik baal niet. Er is veel interesse geweest in Gift in de zomer", aldus de coach bij Sporza. "Nu is er een bod gekomen dat niet ver af zit van wat er toen werd geboden. Dan moet je dat doen. Zo simpel is het", voegt Vanhaezebrouck toe.

Vanhaezebrouck beseft ook dat Orban in mindere vorm verkeerde dan afgelopen zomer. "Als je het niet zou doen, dan riskeer je dat het transferbedrag nog zou zakken. Dit is dus een ideale situatie", zegt de coach.

Toch komt er veel kritiek op het transferbeleid bij Gent, vooral vanuit de supporters. "Er is soms commotie over de manier waarop wij te werk gaan, maar wij zijn wel al 3 jaar op een rij strijdbaar, ondanks besparingen vanwege zaken die we uit het verleden meetorsen", reageert Vanhaezebrouck. "Ik hoop dat we dit alles met deze transfers en investeringen van de nieuwe eigenaar vanaf de zomer achter ons kunnen laten en we op een niveau kunnen werken dat waardig is voor een topclub", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.