Stephen Laybutt (ex-KAA Gent en Moeskroen) op 46-jarige leeftijd overleden

Stephen Laybutt (ex-KAA Gent en Moeskroen) op 46-jarige leeftijd overleden

15 januari - 08:45
1

Triest nieuws: Stephen Laybutt (ex-Moeskroen en KAA Gent) is op 46-jarige leeftijd overleden. Hij speelde honderd competitiewedstrijden op het hoogste niveau op de Belgische velden.

Zijn overlijden wordt gebracht door diverse media, waaronder ook The Guardian, dat meldt dat het lichaam van Laybutt twee dagen nadat hij vermist raakte door de politie is gevonden in zogeheten Australisch 'bushland'. De politie laat weten dat de omstandigheden rondom zijn overlijden niet als verdacht worden gezien. 

Het nieuws komt hard aan in de Australische voetbalgemeenschap. "Hij zal voor altijd onthouden worden als een deel van de Socceroos-familie, en zal dan ook hevig gemist worden. Onze gedachten zijn bij zijn familie en zijn vrienden gedurende deze moeilijke periode", vertelt James Johnsen, de CEO van het Australisch voetbal. 

Laybutt kwam in 2003 aan bij Moeskroen en speelde er dertig competitewedstrijden vooraleer hij naar KAA Gent trok. In een periode van drie jaar kwam hij bij de Buffalo's tot zeventig competitiematchen waarin hij één keer kon scoren.