'Manchester United en Benfica doen zaken, back trekt naar Portugal'

'Manchester United en Benfica doen zaken, back trekt naar Portugal'

12 januari - 19:28

Manchester United gaat afscheid nemen van linkervleugelverdediger Álvaro Fernández. De twintigjarige back, die wordt uitgeleend aan Granada, gaat verkassen naar Benfica.

Fernández verruilde in 2020 de jeugdopleiding van Real Madrid voor de beloftenploeg van United. In de hoofdmacht van The Mancunians moest hij Luke Shaw en Tyrell Malacia voor zich dulden, waardoor hij vorig seizoen werd verhuurd aan Preston North End en dit seizoen aan Granada. Aanvankelijk zou Fernández tot het einde van het seizoen in Spanje spelen, maar Benfica zorgt voor een nieuwe wending.

Volgens Record en transferexpert Fabrizio Romano is het nog onduidelijk via welke constructie - huur of koop - Fernández naar O Glorioso verkast. Wel is de speler helemaal rond met Benfica en is het wachten op een akkoord tussen de clubs. Omdat Granada partij was, was er sprake van een 'complexe operatie'. De Spaanse club is bereid mee te werken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.