'AS Roma twijfelt na bekeruitschakeling over verlenging Mourinho'

'AS Roma twijfelt na bekeruitschakeling over verlenging Mourinho'

12 januari - 13:00 Laatste update: 13:01
1

Volgens de vrijdageditie van La Gazetta dello Sport is de toekomst van José Mourinho bij AS Roma een stuk onzekerder geworden na de nederlaag in de Coppa Italia tegen Lazio. 

Het contract van Mourinho loopt aan het einde van dit seizoen af en gesprekken tussen de club en de trainer hebben nog niet plaatsgevonden. Door de uitschakeling in de Coppa Italia valt het volgens de Italiaanse krant nog maar te bezien of AS Roma door wil met de Portugees. De krant benadrukt daarbij dat voor het eerst sinds zijn aanstelling in 2021 ook op sociale media oproepen klinken om niet verder te gaan met de 60-jarige coach. 

Ook in de competitie gaat het nog niet best met de Romeinen. Na 19 speelronden bezet AS Roma met 29 punten de achtste plaats. Ter vergelijking: koploper Internazionale heeft al 48 punten bemachtigd. Het is de slechtste start sinds het seizoen 2004-2005. 

Mourinho heeft eerder al door laten schemeren dat hij rond februari een contractvoorstel verwacht van AS Roma, maar gezien de huidige omstandigheden achten Italiaanse media de kans niet groot dat er rond die tijd al gesproken gaat worden. Het bestuur van Roma verwacht dat de club zich kwalificeert voor de Champions League. Volgens Tuttosport wil Mournho niet wachten tot mei. Wordt ongetwijfeld vervolgd.