Fans van The Super Eagles willen Orban in plaats van Onuachu (ex-Genk) als spits

Fans van The Super Eagles willen Orban in plaats van Onuachu (ex-Genk) als spits

12 januari - 11:30 Laatste update: 11:34
5

Paul Onuachu is vlak voor de start van de Afrika Cup bij de Nigeriaanse selectie gevoegd. Het lijkt er echter op dat de fans liever Gift Orban de geblesseerde Umar Sadiq zagen vervangen.

The Super Eagles maakten vrijdagochtend bekend dat Onuachu de aanvallende linie komt versterken. In plaats dat de fans daar tevreden mij zijn, lijkt het merendeel zich af te vragen waarom KAA Gent-aanvaller Gift Orban niet verkozen is.

Een van de fans wijst op de statistieken. 'We hebben doelpuntenmakers nodig, zoals Gift Orban', schreef een van de fans op X.

Ook wijst een andere fan dat Orban een ander type aanvaller is; een die Nigeria echt nodig heeft nu. 'We hebben een andere nummer 9 nodig, niet deze', aldus wijzend op Onuachu.

Een andere supporter vraagt zich af ze bij Nigeria uberhaupt wel eens gehoord hebben van de aanvaller van Gent. 'Jullie gasten weten niet dat Gift Orban er ook is', typte de fan.

Orban speelde dit seizoen 17 Jupiler Pro League-matchen voor KAA Gent en wist daarin 3 maal te scoren. Daarnaast maakte de aanvaller al 9 goals in de Conference League en de kwalificatie daarvoor.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.