Standard zoekt ervaren trainer die kan motiveren: 'De sfeer is niet al te best'

Standard zoekt ervaren trainer die kan motiveren: 'De sfeer is niet al te best'

3 januari - 10:06
4

Standard Luik maakt in sneltempo werk van een nieuwe trainer. Liefst van al staat die eind deze week al voor de groep, aangezien de winterstage om de hoek loert. Als opvolger voor Carl Hoefkens zoekt het bestuur naar iemand met de nodige ervaring.

Onder meer Jonas De Roeck werd de voorbije dagen geopperd, maar op basis van de jobomschrijving die Het Laatste Nieuws meent te kennen, zou die al afvallen. Standard mikt namelijk op een trainer die gepokt en gemazeld is. Door de slechte resultaten in december moeten De Rouches immers eerder achterom dan vooruit kijken. Een (verdere) vrije val is uit den boze. 'De sfeer in de groep is momenteel niet best. Er moet een nieuwe dynamiek komen', schrijft HLN.

Eens het gevoel omgeslagen is, gelooft 777 Partners nog steeds dat de top-zes halen mogelijk is. Volgens de eigenaars is er alvast voldoende kwaliteit aanwezig in de spelerskern. Aangezien Standard ook niet te zwaar getroffen wordt door de Afrika Cup en Asian Cup (enkel Aiden O'Neill vertrekt voor Australië), hoopt de club in januari en februari een inhaalbeweging te maken.

Om de vacature in één zin samen te vatten, verwijst HLN naar de voorganger van Hoefkens: Ronny Deila. 'Een type zoals de huidige Club-trainer, een motivator die het vertrouwen kan herstellen en een groep kan smeden, is in feite wat er nodig is', staat er te lezen. Woensdag dook met Ivan Leko een nieuwe naam op in de Luikse zoektocht. Hij past alvast beter in het geschetste plaatje dan De Roeck.