Augustinsson over stopgezette interland: ''Keek dagen bang over mijn schouder''

Augustinsson over stopgezette interland: ''Keek dagen bang over mijn schouder''

29-12-2023 07:35 Laatste update: 07:47
1

Het is nu iets meer dan 2 maanden geleden dat de interland tussen de Rode Duivels en Zweden werd stopgezet. Augustinsson herinnert zich de dagen erna nog goed. De verdediger van RSC Anderlecht vertelde over zijn gevoelens na het desastreuze incident in Brussel.

Direct na de wedstrijd begon Augustinsson te bellen. ''Ik was niet zeker of mijn vrouw die avond was thuisgebleven met onze dochter of toch nog op pad was gegaan. Zodra ik wist waar ze precies waren, kon ik een beetje kalmeren'', vertelde de verdediger van Anderlecht aan Het Belang van Limburg.

Terwijl de Zweedse ploeg direct terugvloog naar Stockholm, bleef Augustinsson achter. ''Ik heb toch enkele dagen met schrik over mijn schouder gekeken'', zei Augustinsson.

De Zweed kreeg echter alle steun.''De club stelde zich gelukkig heel begripvol op en steunde ons enorm. Na verloop van tijd moet je ook wat afstand nemen van die zaken en het normale leven weer zijn gang laten gaan'', aldus Augustinsson.

In de eerste seizoenshelft van de Jupiler Pro League speelde Augustinsson bijna alle wedstrijden. In de 15 wedstrijden die hij speelde, gaf de verdediger 3 assists.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.