Leicester en Faes blijven Championship domineren, Rode Duivel krijgt beloning

Leicester en Faes blijven Championship domineren, Rode Duivel krijgt beloning

25-12-2023 18:30
1

Leicester City is niet van plan om lang in de Championship te vertoeven. Zeven maanden na haar degradatie uit het hoogste niveau staat de club riant aan kop in de Tweede Klasse. Wout Faes vervult daarbij een sleutelrol. Hij mag op Kerstmis een selectie voor het 'Team of the Week' vieren.

Naar goede gewoonte stelt de Championship elke week haar beste elftal van de voorbije zeven dagen voor. In die tijdspanne heeft Leicester twee wedstrijden afgewerkt. Eerst won het met 2-3 bij Birmingham City, zaterdag voegde het daar een 3-0 tegen Rotherham United aan toe. In december lieten The Foxes nog geen enkel punt liggen. Daardoor gaan ze nu aan kop, met zes punten meer dan Ipswich Town en al dertien punten voorsprong op het nummer drie, Leeds United. De top-twee stijgt met zekerheid.

Rode Duivel Faes is net als vorig seizoen een vaste waarde in de achterhoede. Deze week bracht hij het er dermate goed van af dat hij een plekje wist te verwerven in het beste elftal uit de Championship. Ook ploeggenoot Patson Daka, die tegen Rotherham nog twee keer scoorde, is opgenomen. Faes krijgt aan zijn zijde overigens gezelschap van een andere oude bekende van RSC Anderlecht, Taylor Harwood-Bellis.