UPDATE: 'Ook Mallorca en Lyon hebben 'zekere vertrekker' Flips op het oog'

UPDATE: 'Ook Mallorca en Lyon hebben 'zekere vertrekker' Flips op het oog'

23-12-2023 11:38 Laatste update: 12:47
8

Mogelijk keert Alexis Flips na zes maanden al even terug op het oude nest. De zomeraanwinst van RSC Anderlecht heeft het moeilijk om zich door te zetten in Brussel. Dat is ook ex-club Stade de Reims niet ontgaan.

Volgens Foot Mercato werkt Reims aan een plan om Flips voor een half jaar terug te huren van Anderlecht. Onze landgenoot Will Still, de succestrainer van de ploeg, heeft daarvoor zijn fiat al gegeven. Het zou dan meer dan waarschijnlijk gaan om een leenbeurt zonder aankoopoptie, aangezien de Fransman nog een langlopend contract tot 2028 heeft. Afgelopen zomer maakte hij voor 3,5 miljoen euro de overstap naar onze hoofdstad.

Voor Flips zou een tijdelijke terugkeer een kans zijn op meer speelminuten. Bij Anderlecht loopt het voorlopig namelijk niet los, mede door de toegenomen concurrentie sinds zijn transfer. Denk bijvoorbeeld maar aan de late komst van Thorgan Hazard en het herstel van Yari Verschaeren. Momenteel staat Flips op 379 minuten in de Jupiler Pro League, waaronder vijf basisplaatsen. Scoren zat er nog niet in. 

Update: Reims is niet de enige kandidaat om Flips over te nemen. La Dernière Heure meldt dat ook RCD Mallorca, de veertiende uit La Liga, en het laag gevallen Olympique Lyon hem op het oog hebben. Vooral Mallorca lijkt een te duchten concurrent voor Reims. De Spanjaarden zouden wel eerder op een definitieve transfer mikken. Mogelijk komt er een uitleenbeurt met aankoopoptie uit de bus. In ieder geval is LDH zeker: Flips verlaat Anderlecht deze winter, al dan niet tijdelijk.