Cercle Brugge boekt overtuigende 3-0 zege tegen rode lantaarn KV Kortrijk

20-12-2023 20:27 Laatste update: 20:30
27

Cercle Brugge heeft woensdagavond een overtuigende 3-0 zege geboekt tegen rode lantaarn KV Kortrijk. Door deze driepunter komt Cercle op een voorlopige vierde plaats terecht in het klassement.

Cercle Brugge was in de eerste helft duidelijk de gevaarlijkste ploeg. Het dwong KV Kortrijk-doelman Tom Vandenberghe tot meerdere goede reddingen. De doelman leek zijn netten schoon te gaan houden tot aan de rust, maar dat was zonder Thibo Somers gerekend. Hij kon op slag van rust toch de score openen voor Cercle Brugge.

Na rust ging Cercle verder op zijn elan en wist het uiteindelijk nog twee keer raak te treffen. In minuut 47 was het de beurt aan topschutter Kevin Denkey. En amper negen minuten later was het al opnieuw prijs voor Cercle. Dit keer was het Minda die wist te scoren. Vandenberghe verhinderde dat de score nog verder uitliep.

Zo boekte Cercle Brugge een relatief simpele thuiszege tegen het noodlijdende KV Kortrijk.