Union kan match nog eens week voorbereiden: Maar het kan daar koud zijn

Union kan match nog eens week voorbereiden: "Maar het kan daar koud zijn"

19-12-2023 23:45

De ploegen die Europees actief zijn geweest, snakken des te hard naar de winterstop. Voor onder meer Union Saint-Gilloise is het in ieder geval al aangenaam dat het deze midweek eens niét in actief moet komen. Al beseft Charles Vanhoutte ook wel dat die Europese belasting tot nu toe nauwelijks stokken in de wielen heeft gestoken.

Integendeel, Union viel in de Jupiler Pro League nog maar zelden op een foutje te betrappen. Straffe statistiek: in haar zes competitiewedstrijden vlak na een Europese afspraak, haalden de Brusselaars telkens de volle buit binnen. Dat betekent natuurlijk niet dat het even deugd doet om op donderdag vrij te hebben. "Het kan inderdaad geen kwaad om wat langer te kunnen recupereren", aldus Vanhoutte bij Het Nieuwsblad.

Ook de West-Vlaming maakte in zijn eerste seizoen in het Dudenpark al bijzonder veel minuten. Het is nu zaak om goed uit te rusten met het oog op zaterdag, wanneer Union op bezoek trekt bij KAS Eupen. In principe moet dat een haalbare kaart zijn, zeker met een stel frisse benen. "Maar het kan daar koud zijn hé, dus we moeten oppassen", houdt Vanhoutte toch nog een slag om de arm.

Ook na Nieuwjaar zal Union nog minstens twee wedstrijden aan de bak zijn in Europa. In de tussenronde van de Conference League werd het aan Eintracht Frankfurt gekoppeld. Vanhoutte heeft geen schrik van nog wat extra matchen. "We hebben een brede kern, en dat zorgt ervoor dat we altijd voldoende wisselmogelijkheden hebben." Hij looft onder meer Noah Sadiki, die hem al enkele keren verving. Overigens hebben KAA Gent en Club Brugge minder geluk. Hoewel ook zij de voorbije maanden Europees speelden, moeten zij respectievelijk donderdag en vrijdag al aantreden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.