Eerst Gentse vertrekker is bekend: Nurio mag zich opmaken voor Afrika Cup

Eerst Gentse vertrekker is bekend: Nurio mag zich opmaken voor Afrika Cup

19-12-2023 22:01
2

Al wie KAA Gent een warm hart toedraagt, krijgt al maanden hoofdpijn van de gedachte aan januari en februari. Vanwege de Afrika Cup en de Asian Cup zouden de Oost-Vlamingen in die periode zowat een half dozijn spelers moeten afstaan. Nurio Fortuna is de eerste die opgeroepen wordt.

De Angolese voetbalbond heeft haar selectie voor de komende Afrika Cup afgerond. Nurio zal deel uitmaken van de 23-koppige kern. Een verrassing is dat niet, aangezien hij sinds september al drie keer mocht opdraven. Angola treedt aan in groep D, waar het tegenstand krijgt van Algerije, Burkina Faso en Mauritanië. Overigens is met Jonathan Buatu (ex-Beveren) nog een halve Belg opgeroepen. De verdediger komt momenteel uit voor Valenciennes.

Voor Gent is het de eerste uit een mogelijk stevige reeks winterse vertrekkers. Zowel de Afrika Cup als de Asian Cup beginnen halverwege januari en lopen - in het 'slechtste' geval - door tot midden februari. Jordan Torunarigha lijkt ook een fikse kanshebber, aangezien hij in de voorselectie zit van Nigeria. Verder zijn ook Ismaël Kandouss, Tarik Tissoudali (allebei Marokko), Hyun-Seok Hong (Zuid-Korea), Noah Fadiga (Senegal) en Tsuyoshi Watanabe (Japan) kanshebbers.

Eén opsteker heeft Hein Vanhaezebrouck alvast gekregen: Emmanuel Gift Orban reist zeker niét af naar Afrika in de winter. Hij haalde de Nigeriaanse voorselectie immers niet. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.