'Manchester United licht optie niet, dure Martial staat voor vertrek'

'Manchester United licht optie niet, dure Martial staat voor vertrek'

11-12-2023 14:42

Na negen seizoenen lijkt Anthony Martial zich op te kunnen maken voor een vertrek bij Manchester United. De club van trainer Erik ten Hag zou niet verder willen met de Fransman, zo meldt The Athletic.

Martial beschikt over een aflopend contract op Old Trafford, waarbij Manchester United een optie heeft om de verbintenis te verlengen. Die kans zou de club echter niet aan willen grijpen. De aanvaller speelt al sinds 2015 bij The Red Devils, en werd in de periode van Louis van Gaal voor zestig miljoen euro gehaald van AS Monaco.

De jaren van Martial in Manchester zijn wisselvallig te noemen. Na dertien Premier League-wedstrijden dit seizoen staat de teller op één goal, wat in schril contrast staat met zijn topseizoen in Engeland, in 2019-2020. Toen maakte de aanvaller zeventien goals, en bereidde hij zes doelpunten voor. Het niveau van toen lijkt Martial echter niet meer te halen, en daarom is United bereid om hem transfervrij te laten gaan.

Onlangs kwam Martial nog in het nieuws door een woordenwisseling met Erik ten Hag, gedurende de eerste helft van de Premier League-wedstrijd tegen Newcastle United, op St. James' Park. De aanvaller maakte enkele wegwerpgebaren richting zijn trainer. Afgelopen weekend werd hij tegen AFC Bournemouth onder luid boegeroep gewisseld.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.