'Bayern München mikt hoog en zal nieuw transferrecord moeten vestigen'

'Bayern München mikt hoog en zal nieuw transferrecord moeten vestigen'

11-12-2023 13:44
1

Bayern München blijft inzetten op de komst van Ronald Araújo. De naam van de Uruguayaanse verdediger van FC Barcelona prijkt bovenaan de lijst in de Allianz Arena, meldt Sky Sport Germany.

Bayern is bereid 'vol gas' te gaan voor Araújo, die de defensieve problemen bij Der Rekordmeister moet oplossen. Dayot Upamenaco, Kim Min-Jae en de op dit moment geblesseerde Matthijs de Ligt hebben in de eerste seizoenshelft niet kunnen overtuigen.

Barcelona wil de 24-jarige Araújo onder geen enkele voorwaarde kwijt, maar Bayern ziet in hem 'het belangijkste transferdoelwit in de winter', klinkt het. Thomas Tuchel schijnt een gigantische fan te zijn van de Uruguayaan. Volgens Sky heeft de trainer telefonisch aan technisch directeur Christoph Freund laten weten dat hij dolgraag aan de slag wil met Araújo.

Mocht Bayern München wat willen, dan zal er in elk geval een wereldrecord gevestigd moeten worden. Op dit moment is Josko Gvardiol (Manchester City) nog de duurste verdediger aller tijden met een transfersom van 90 miljoen euro. "Ik geef geen commentaar", laat Freund desgevraagd weten. "In het algemeen kan ik wel zeggen dat we met elkaar in gesprek zijn over mogelijke wintertransfers."