'Argentijn uit MLS kan voor 20 miljoen euro naar enorme lijst aan topclubs'

'Argentijn uit MLS kan voor 20 miljoen euro naar enorme lijst aan topclubs'

05-12-2023 22:12

Thiago Almada lijkt een erg gewild man te zijn aankomende winterse transferperiode. De Argentijn van Atlanta United heeft aangegeven dat hij in januari al de stap naar Europa wil maken en volgens CalcioMercato zit er een waslijst aan topclubs op het vinkentouw.

Het lijkt er vooralsnog op dat de Serie A en de Premier League de meest waarschijnlijke bestemmingen zijn voor Almada. Vanuit Italië zouden Napoli, AC Milan, Internazionale en Juventus de situatie in de gaten houden. In Engeland lijkt Manchester United het meest geïnteresseerd, maar ook Manchester City, Liverpool, Newcastle United en Chelsea hebben Almada op de radar. Ook Olympique Marseille en Valencia zouden nog meekijken.

Almada gaf deze week in gesprek met ESPN Argentina aan dat hij zo snel mogelijk naar een topcompetitie wil. "Ik wil nu naar Europa! Ja, in de volgende transferwindow. Als ik zou moeten kiezen: de Premier League of La Liga, maar ik sta open voor elke topcompetitie."

Ook vanuit Nederland was er overigens interesse. Ajax informeerde afgelopen zomer al naar de Argentijnse spelmaker, maar de Amsterdammers pakten niet door. Volgens CalcioMercato zou de 22-jarige Argentijn voor een bedrag van minimaal twintig miljoen euro op te halen zijn uit de Major League Soccer.