Real Madrid weet gemakkelijk te winnen en deelt koppositie weer met Girona

02-12-2023 20:46

Real Madrid heeft zaterdagavond geen kind aan Granada gehad. Dat laat de eindstand niet per definitie zien, maar de statistieken wel. Het werd 2-0 in de Spaanse hoofdstad.

De Koninklijke zag Girona FC eerder op de zaterdag winnen, waardoor een zege noodzakelijk was om weer gedeeld koploper van La Liga te worden. Na 26 minuten brak Brahim Díaz de ban. De middenvelder annex aanvaller rondde een heel fraaie pass van Toni Kroos af. De thuisploeg hoefde niet voluit te gaan om Granada op de knieën te leggen en deed dat ook niet.

Na een uur viel dan ook pas de tweede treffer van de avond. Deze kwam op naam van Rodrygo, die wel raad wist met een rebound. Na negentig minuten plus blessuretijd voetballen kijkt Granada naar pijnlijke statistieken: slechts 28 procent balbezit en nul schoten.

Real deelt door de overwinning de koppositie weer met Girona. Beide ploegen hebben na vijftien wedstrijden 38 punten. Atlético Madrid (twee duels minder) en FC Barcelona (één duel minder) volgen met 31 punten.