Openda helpt Leipzig met goal weer aan winst, geen driepunter voor Hoffenheim

02-12-2023 17:35
1

Het RB Leipzig van Loïs Openda heeft zaterdagmiddag een minimale overwinning geboekt in de Bundesliga. Hoffenheim raakte dan weer niet voorbij Mönchengladbach.

RB Leipzig - FC Heidenheim 2-1
Met Openda in de basis had Leipzig het niet makkelijk tegen de promovendus. Via de Rode Duivel Yussuf Poulsen kwam de thuisploeg in de eerste helft wel op 2-0 voorsprong, maar op slag van rust maakte Heidenheim de aansluitingstreffer. In de tweede helft bleef Leipzig dominant, maar het lukte Die Roten Bullen niet om de wedstrijd te killen. Desondanks wist Leipzig de overwinning over de streep te trekken. De formatie van Marco Rose klimt daardoor, in ieder geval voor even, naar de vierde plek.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Eleven Belgium (@elevensportsbe)

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim 2-1
In Mönchengladbach onderstreepte Weghorst zijn goede vorm van de laatste weken. Hij maakte namelijk zijn vierde goal in zijn laatste vijf Bundesliga-duels. Daarmee hielp de Oranje-international Hoffenheim aan de gelijkmaker in de zestigste minuut, nadat Gladbach enkele minuten eerder vanaf elf meter de 1-0 maakte. Toch was de goal van Weghorst niet genoeg voor een resultaat voor de bezoekers: tien minuten voor tijd maakte Nathan Ngoumou de beslissende 2-1. Daardoor kan Hoffenheim zijn zesde plaats kwijt gaan raken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.