Vermaelen (ex-Rode Duivel): “Verdediging kan het nooit goed doen”

Vermaelen (ex-Rode Duivel): “Verdediging kan het nooit goed doen”

02-12-2023 13:34
2

In een interview met Het Laatste Nieuws deelde Thomas Vermaelen, voormalig Rode Duivel, zijn inzichten over de uitdagingen en kritiek die verdedigers in het moderne voetbal tegenkomen. Vermaelen sprak openhartig over de druk en verwachtingen die op hun schouders rusten.

"Altijd, hé”, klinkt het bij Vermaelen op de vraag of er weer kritiek is op de verdediging bij de Duivels. "De verdediging kan het nooit goed doen. Het is wel grappig”, aldus Vermaelen. Ook als hij naar andere landen kijkt, is het eerste waar ze kritiek op geven de defensie. “Dus, verdedigers, ik zou zeggen: 'Wen eraan. Leer ermee leven.' Het is nu eenmaal zo, en het zal niet snel veranderen."

Vermaelen, met zijn ervaring in topvoetbal, reflecteert op de frustratie die kritiek soms teweegbrengt. Hij benadrukt verder hoe verdedigers vaak alleen maar herinnerd worden aan de doelpunten tegen. 

Vermaelen hing al even de schoenen aan de haak, maar laat het voetbal kenbaar niet los. De voormalige verdediger is momenteel volop aan de slag met de nationale jeugd van de Duivels. Hij hoopt er een trainerscarrière vaart te geven.