Overwinteren in Europa: Verlies van Union tegen Toulouse is exit Europa League

Overwinteren in Europa: Verlies van Union tegen Toulouse is exit Europa League

30-11-2023 10:00 Laatste update: 15:00

De UEFA Europa League nadert een spannende slotfase en Union SG staat voor een grote uitdaging. Na vier wedstrijden in Groep E bevindt Union SG zich op de derde plaats met 4 punten, achter Liverpool en Toulouse FC. Met twee beslissende wedstrijden tegen deze ploegen, zijn de kansen op overwintering in Europa nog steeds levend, maar hangen ze aan een zijden draadje. VoetbalPrimeur.be zette de mogelijke wegen naar overwintering op een rij.

Huidige Stand in Groep E
Union SG staat op de derde plek in Groep E van de Europa League. Op donderdagavond speelt Union SG tegen Toulouse en op 14 december vindt de strijd tegen Liverpool plaats.

Scenario 1: Overwinningen in beide wedstrijden
Situatie: Union SG moet beide wedstrijden winnen om de beste kans op kwalificatie te behouden.
Uitkomst: Dit zou Union SG op 10 punten brengen. LASK kan maximaal op 9 punten komen door de laatste match te winnen. Union SG zou dan doorgaan, aangezien Union een beter onderling resultaat zou hebben dan Toulouse FC.

Scenario 2: Winnen van Toulouse en een gelijkspel tegen Liverpool
Situatie: Als Union SG wint van Toulouse en tegen Liverpool gelijk speelt, komt het puntentotaal op 8.
Uitkomst: Union SG zou dan afhankelijk zijn van Toulouse FC die punten laat liggen tegen LASK. Als Toulouse gelijkspeelt, gaat Union SG door op onderling resultaat. Verliest Toulouse ook de laatste match, dan gaat Union door op punten.

Scenario 3: Winnen van Toulouse en verliezen van Liverpool
Situatie: Als Union SG wint van Toulouse en vervolgens verliest van Liverpool, behaalt Union SG in totaal 7 punten.
Uitkomst: Union SG is dan afhankelijk van een sterk LASK. Toulouse moet dan namelijk verliezen van LASK. In dat geval zou Union SG doorgaan op basis van onderling resultaat tegen Toulouse FC.

Scenario 4: Gelijkspel tegen Toulouse en winst tegen Liverpool
Situatie: Union speelt gelijk tegen Toulouse en wint vervolgens van Liverpool.
Uitkomst: In dit scenario zou Union eindigen met 8 punten. Toulouse moet in dat geval verliezen van LASK. Als dit gebeurt en Union een beter doelsaldo heeft dan Toulouse FC, dan zou Union op basis van doelsaldo doorgaan naar de volgende ronde in de Europa League.

Scenario 5: Verlies tegen Toulouse
Situatie: Als Union verliest tegen Toulouse, moet het team zich focussen op het behouden van de derde plaats boven LASK om in aanmerking te komen voor overwintering in de Conference League.
Uitkomst: Om dit te bereiken, moet Union meer punten behalen dan LASK, aangezien LASK een positief onderling resultaat heeft tegen Union. Als LASK verliest tegen zowel Liverpool als Toulouse, dan wordt Union zelfs bij dubbel verlies nog derde.

Eerst winnen van Toulouse
De weg naar de knock-outfase van de Europa League is voor Union SG bezaaid met uitdagingen. De komende wedstrijden tegen Toulouse FC en Liverpool zijn cruciaal en zullen bepalend zijn voor het Europese lot. Donderdagavond bezoekt Union SG eerst Toulouse in het Stadium Municipal. Die match begint om 21.00 uur.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.