Nieuwe nederlaag voor Antwerp in Champions League tegen Shakhtar Donetsk

28-11-2023 20:39 Laatste update: 20:44
32

Royal Antwerp FC nam het dinsdagavond op tegen FC Shakhtar Donetsk in de Champions League. Antwerp verloor met het kleinste verschil na een vroeg doelpunt in de eerste helft.

Antwerp begon goed aan de wedstrijd en kreeg enkele mogelijkheden. De scherpte ontbrak echter voor doel. In minuut 12 mocht Shakhtar zich dan opmaken voor een vrije schop. Deze werd door Matvienko in doel verlengd en bracht zo zijn ploeg op voorsprong. Antwerp kreeg nadien nog enkele goede mogelijkheden maar scoren lukte niet voor The Great Old.

Antwerp ging met een 1-0 achterstand de rust in. In de tweede helft was het doelman Butez die zich twee keer wist te onderscheiden met goe reddingen op afstandschoten. Antwerp drong nog wel aan en dat leverde ook enkele kansen op. Maar scoren lukte niet en zo bleef het 1-0. Na het laatste fluitsignaal gingen de poppetjes nog even aan het dansen. In het tumult ontving Muja zijn tweede gele kaart en dus rood.

Antwerp blijft op deze manier achter met een pijnlijke 0 op 15 in de Champions League. Europees overwinteren is niet meer mogelijk voor Antwerp. In hun laatste wedstrijd neemt Antwerp het thuis op tegen FC Barcelona.