Muslic moet stevig puzzelen tegen Anderlecht: 'Cercle mist vier basispionnen'

Muslic moet stevig puzzelen tegen Anderlecht: 'Cercle mist vier basispionnen'

04-11-2023 11:37
8

Cercle Brugge lijkt een uitdager te worden voor de klassieke topclubs in de strijd om de top-zes. Zondag mag het die rol extra in de verf zetten in een rechtstreeks duel met RSC Anderlecht. Trainer Miron Muslic zal echter zijn puzzelkunsten moeten demonstreren. Cercle zal namelijk vier basispionnen missen.

Muslic weet sinds vorig weekend al dat hij niet kan rekenen op Christiaan Ravych en Hannes van der Bruggen. Die eerste kwetste zich in de 0-2-zege bij KV Mechelen zwaar aan de hamstring. Er wordt een inactiviteit van een zestal weken voorspeld. Van der Bruggen pakte op zijn beurt zijn vijfde gele kaart van het seizoen en zit dus op het strafbankje tegen Anderlecht.

In de midweekse bekerwedstrijd met SV Zulte Waregem (die Cercle overigens verloor) is de schade verdubbeld, meldt Het Nieuwsblad. Zowel Leonardo Lopes als Thibo Somers vielen uit met een blessure. In het geval van Lopes gaat het om een gelijkaardig letsel als bij Ravych, al zou het bij hem zelfs acht weken duren alvorens hij weer fit is. Extra zuur is dat Muslic hem in eerste instantie op de bank hield om hem te sparen. Ook Somers werd slachtoffer van de veldslag tegen Essevee. Na een stevige tackle op zijn enkel wacht ook het jeugdproduct van Cercle een afwezigheid van meerdere weken.

Zo zal Muslic dus noodgedwongen enkele andere jongens hun kans moeten geven tegen Anderlecht. Hoogstwaarschijnlijk haalt de coach Senna Miangue terug bij de groep. Die kwam de laatste weken niet echt meer in het stuk voor. Daarnaast zullen enkele jongeren uit de belofteploeg doorgeschoven worden.