Moris (Union) blikt vooruit op duel met LASK: “Deze dubbel is beslissend”

Moris (Union) blikt vooruit op duel met LASK: “Deze dubbel is beslissend”

25-10-2023 18:01
1

Anthony Moris speelt donderdagavond in het stadion van RSC Anderlecht met Union Saint-Gilloise tegen LASK Linz. De doelman is zich ervan bewust dat dit een must-win wedstrijd is als ze zich willen plaatsen voor de knock-outfase. 

Moris gaat in gesprek met RTBF en blikt vooruit op de partij van donderdag. "Het is belangrijk om te winnen, want het is een thuiswedstrijd”, begint de doelman, die trouwens een schitterende partij keepte in Liverpool.

“Als we kijken naar het klassement, staan we met één punt op zes. Deze dubbele confrontatie met LASK is beslissend omdat we weten dat in Europa kwalificatie vaak wordt beslist in de 3e of 4e wedstrijd”, begrijpt Moris. 

In de competitie heeft Union ondertussen vijf wedstrijden op rij gewonnen. Volgens Moris is dat inderdaad een goed teken. "Ja, het is belangrijk om vertrouwen te krijgen. Maar dit zijn verschillende competities met een andere sfeer”, geeft de doelman toe. “Sommige teams doen het goed in de competitie en niet zo goed in Europa. En andersom.”