Arsenal wint nipt in Sevilla en doet zaken, goal Bakayoko geeft PSV slechts punt

24-10-2023 23:30

Arsenal heeft dinsdagavond goede zaken gedaan in Groep B. The Gunners wonnen op bezoek bij Sevilla, maar gemakkelijk ging het allesbehalve. In het andere duel van de poule deelden RC Lens en PSV de punten (1-1), mede door een treffer van Johan Bakayoko.

Arsenal had wat recht te zetten in Spanje. Na de 4-0 zege op PSV eind september, ging het tweede groepsfaseduel op bezoek bij RC Lens met 2-1 verloren. De ploeg van manager Mikel Arteta had 45 minuten, plus wat extra tijd, nodig om op voorsprong te komen. Gabriel Martinelli werd diepgestuurd, omspeelde doelman Ørjan Nyland en tikte raak. Toen Gabriel Jesus kort na rust de 0-2 maakte met een heerlijk schot, leek Arsenal af te stevenen op een vrij gemakkelijke avond.

Niets bleek minder waar. Net nadat Dodi Lukebakio naar de kant was gehaald, maakte Sevilla er weer een wedstrijd van. Nemanja Gudelj knikte overtuigend raak uit een hoekschop. De thuisploeg, die onlangs nog met 2-2 gelijkspeelde in Eindhoven, probeerde de gelijkmaker nog uit het vuur te slepen, maar die kwam er niet. Invaller Leandro Trossard hielp de Londenaren, al moest hij voornamelijk verdedigend aan de bak. Door de zege gaat Arsenal aan kop in Groep B met zes punten. Sevilla staat laatste met twee punten.

Lens - PSV 1-1
Ook PSV telt na dinsdagavond slechts twee punten. In een gesloten eerste helft gebeurde weinig, na rust gingen beide ploegen wél op zoek naar een doelpunt. Bakayoko rondde die zoektocht ook met succes af. Hij kreeg de bal op de rechterflank en schoot vervolgens snoeihard raak in de verste hoek. Erg lang mocht de Rode Duivel niet nagenieten van zijn allereerste CL-treffer, want luttele minuten later hing Elye Wahi de bordjes alweer gelijk. Daar bleef het ook bij. Lens telt vijf punten en telt dus drie stuks voorsprong op Sevilla én PSV.