Tissoudali over interesse Losada en DC United: “Gent leek beste optie”

Tissoudali over interesse Losada en DC United: “Gent leek beste optie”

18-10-2023 12:28
2

Dave Peters van Het Nieuwsblad vuurt een aantal vragen af op Tarik Tissoudali van KAA Gent. De Buffalo vertelt over een aanbod dat hij kreeg van DC United. De Amerikaanse ploeg bood zich aan net voor hij de transfer naar Gent maakte. 

DC United, waar Hernan Losada toen trainer was, trachtte een transfer van Tissoudali naar Gent nog dwars te bomen. Ook een aantal Saoedische clubs waren geïnteresseerd in de diensten van Tissoudali. “We speelden met Beerschot tegen OHL, wat mijn laatste match zou worden. Want ik was al rond met Gent. Na de match - ik scoorde trouwens - zie ik dat ik drie gemiste oproepen heb”, deelt Tissoudali mee. Losada had de Marokkaanse-Nederlander trachten te bereiken.

Tissoudali leek niet geheel onverschillig te zijn voor de pogingen van Losada. Hij vertelde de mensen van DC United dat ze onmiddellijk een officieel bod of akkoord moesten sturen als ze hem echt wilden. “Zonder deal ging ik niet naar daar vliegen natuurlijk. Het ging heel traag allemaal, wat me aan het denken zette. Er bleef nog amper een dag over op de transfermarkt. Die deal met Gent leek de beste optie”, klinkt het verder bij Tissoudali.

Toen de winger zijn medische testen aflegde bij Gent, belde ook een aantal vertegenwoordigers van Saoedische clubs hem op. “Het bod werd steeds hoger. Ik zei tegen mijn zaakwaarnemer dat we nu wel een troef in handen hadden om nieuwe onderhandelingen te voeren met Michel Louwagie.”