'Tonali geeft gokpraktijken toe en moet vrezen voor schorsing van drie jaar'

'Tonali geeft gokpraktijken toe en moet vrezen voor schorsing van drie jaar'

18-10-2023 10:34
5

Newcastle United-middenvelder Sandro Tonali moet vrezen voor een langdurige schorsing. De 23-jarige Italiaan heeft tegenover het Openbaar Ministerie van de voetbalbond toegegeven dat hij op wedstrijden van AC Milan, zijn vorige werkgever, heeft ingezet.

Italië is in de ban van een gokschandaal. Juventus-speler Nicolò Fagioli bekende als eerst illegaal te hebben gegokt en is voor zeven maanden geschorst. Fagioli heeft een schikking getroffen met de Italiaanse autoriteiten over de hoogte van zijn straf. Omdat hij niet op wedstrijden van Juve heeft ingezet, is zijn schorsing aanzienlijk lager dan de mogelijke straf van Tonali.

Tonali wil dezelfde weg als Fagioli bewandelen en heeft ook erkend illegaal te hebben gegokt. Hij heeft echter, toen hij nog speler van Milan was, wél ingezet op wedstrijden van zijn eigen club. Tegenover het OM heeft Tonali benadrukt enkel te hebben gegokt op duels van I Rossoneri als hijzelf niet van de partij was, waardoor hij zich niet schuldig zou maken aan 'sportief wangedrag'. Dit wordt betwist en onderzocht. Tonali hangt een schorsing van minimaal drie jaar boven het hoofd, weet La Repubblica.

Net als Fagioli hoopt Tonali een schikking te treffen met de voetbalbond, zodat zijn schorsing lager uitvalt. Het ligt in de lijn der verwachting dat Newcastle voor een langere periode niet kan beschikken over de Italiaan.